Tai Chi

Tai Chi groet

Tai Chi groet

Tai Chi en QiGong zijn onderdeel van de Chinese bewegingsleer. Deze bewegingsleer neemt in de gehele wereld  sterk toe aan populariteit. De reden hiervoor is dat uit onderzoek is gebleken dat zowel Tai Chi als QiGong zeer geschikt zijn om de algemene gezondheid van de deelnemers te verbeteren.

Ook is het een uitstekende manier om de de vitaliteit te behouden en versterken en zodoende minder vatbaar te zijn voor ziekte, vermoeidheid en andere klachten.

Het voordeel van Tai Chi en QiGong t.o.v. andere vormen van bewegen is dat men geen speciale apparatuur en kleding nodig heeft. Tevens zijn de bewegingen aan te passen aan de fysieke mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers. Daarom zijn Tai Chi en QiGong geschikt voor mensen van alle leeftijden en ook voor mensen met fysieke klachten.

Personal Tai Chi training is voor mensen die de voorkeur geven aan één op één begeleiding en wordt bij u thuis gegeven.  Deze vorm van Tai Chi training is ideaal voor mensen die door hun werkschema, zakenreizen of andere verplichtingen niet kunnen meedoen met reguliere lessen. Daarnaast zijn er ook mensen die niet de deur uit willen voor de training maar deze liever in hun eigen omgeving volgens op een tijdstip dat hen uitkomt.

Door de individueel gerichte aandacht is privé begeleiding heel efficiënt en uiteindelijk erg rendabel.

Er is een keuze uit diverse mogelijkheden:

  • Tai Chi en Chi Kung voor beginners
  • Tai Chi voor gevorderden
  • Tai Chi zwaard
  • Tai Chi Waaier
  • QiGong
  • Medische QiGong