Interessante boeken

In mijn jarenlange zoektocht naar informatie over Tai Chi, Vitaliteit en de Traditionele Chinese Gezondheidsleer ben ik op vele interessante boeken gestuit. Hieronder vind je een aantal boeken die ik iedereen kan aanraden. Tevens heb ik een link bijgevoegd zodat je meer informatie over het boek kunt lezen en het boek evt.kunt bestellen.

Vitaliteit
Ralph Bakker en Roy Martina

Vrijwel alles wat de moeite waard is in het leven vergt energie. Er zijn mensen die bruisen van energie: ze hebben overal tijd voor, pakken alles aan en doen wel twee keer zoveel als een ‘normaal’ mens
Roy Martina en Ralph Bakker maakten een studie van deze mensen met een blakende gezondheid en op basis van de resultaten ontwikkelden ze strategieën om niet alleen op korte maar ook op lange termijn vitaliteit te creëren.
In Vitaliteit vind je onder andere tips om je mentale spankracht te verhogen, je ademhaling te verbeteren en je wilskracht en uitstraling te vergroten.
Meer info

Verbeter je 10 belangrijkste levensvaardigheden
John Liptak

Succes bereik je niet met intelligentie alleen; praktische levensvaardigheden zijn minstens zo belangrijk. Hoe ga je om met tijd en geld? Ben je assertief en communicatief vaardig? Aarzel je weleens als je een belangrijke beslissing moet nemen? Hoe ga je om met conflicten?
Meer info

Emotionele Fitness
Roy Martina

EMOTIONELE FITNESS is een multimediaal pakket waarin een boek gecombineerd wordt met 3 cd’s en een instructie-dvd. De combinatie van lezen, luisteren en zien zorgt ervoor dat je je de technieken binnen zeer korte tijd eigen maakt en snel resultaten zult bereiken.
Meer info

Genezen met alle zintuigen
Mieke Roovers en rudi Westerkamp

Arm en rijk, jong en oud, patient en dokter: niemand staat boven gezondheid. Daarom is werken aan gezondheid een bezigheid waaraan niemand zich kan onttrekken.Werken aan je gezondheid behoort een levenshouding te zijn. Zie het als een spel, ritueel of sport in plaats van een levenslange straf. Het uiteindelijk doel is niet de gezondheid op zich, maar de verbetering van de levenskwaliteit. Geneze met alle zintuigen vraagt op de eerste plaats om bezinning. Je zintuigen zodanig afstemmen dat je weer of meer zin krijgt in het leven. Een gezond en een gelukkig leven met respect voor de ander en de aarde is het doel van de Chinese Gezondheidskunde.
Meer info

SimplifyLife
Sjoukje van de Kolk

We willen zo veel. We hebben het gevoel dat we het leven moeten ‘maken’ en op alle fronten tegelijk moeten presteren: carrière, kinderen, relatie, vrije tijd en sociaal leven. Intussen hebben we ‘nergens’ tijd voor en verwaarlozen we datgene wat werkelijk van waarde is in het leven.
Het kan anders. Eenvoudiger. SimplifyLife inspireert om anders te gaan leven. Minder druk en gehaast. Met vijf basisprincipes leer je beter omgaan met een maatschappij vol mogelijkheden en eisen. Je krijgt meer grip op je eigen gedachten en emoties. Je leert vereenvoudigen, waardoor je merkt dat het leven minder ingewikkeld wordt en je meer innerlijke rust ervaart.
Meer info

Uw brein als medicijn
David Servan-Schreiber

Diep in de hersenen zit een deel dat ons gevoel, humeur, gedrag, bloeddruk, ons immuunsysteem, kortom alles wat met ons welbevinden te maken heeft, beheerst: het emotionele brein. Door controle te krijgen over dit deel van de hersenen, is het mogelijk om stoornissen die voortkomen uit stress, angsten of depressie zelf te genezen.
Vanuit deze nieuwe, opzienbarende benadering beschrijft Dr. David Servan-Schreiber zeven natuurlijke behandelwijzen, die uitgaan van de eigen genezende kracht van de hersenen. Zijn methode is gebaseerd op baanbrekend onderzoek in het Shadyside Hospital van de gerenommeerde Universiteit van Pittsburgh en biedt een effectief alternatief voor de vaak langdurige en ingrijpende behandelingen als psychoanalyse en antidepressiva.
Meer Info

Vuurman & watervrouw
Silvana Schwitzer

Vuurman en Watervrouw geeft adviezen voor de meest geschikte voeding voor een specifiek element; hoe men het beste kan omgaan met zwakke en sterke aspecten van het eigen element; hoe men de voor het element karakteristieke emoties in balans brengt. Of anders gezegd: hoe men een optimale balans bereikt in de tegengestelde yin- en yangkrachten die ieder mens bepalen.
Vuurman en Watervrouw bevat daarnaast ook nog:
* oefeningen voor algehele ontspanning en mentale rust
* handmassage voor vitaliteit en energetisch evenwicht
* vingermassage voor acute gevallen én
* een compleet Qi-Gong-oefensysteem
Meer Info

Tai Chi Qigong
Gary khor

Met Tai Chi kunt u uw geest helder maken, uw lichaam verjongen, uw weerstand tegen ziekte vergroten en nieuwe kracht en vitaliteit krijgen. Jong of oud, gezond of niet, iedereen kan genieten van de talloze voordelen van de oude Chinese filosofie Tai Chi. De stap-voor-stap oefeningen in dit praktische boek heffen stress en spanning op en herstellen het evenwicht tussen lichaam en geest. Met duidelijke illustraties.
Meer Info

Chi Neng Qi-gong
Patricia van Walstijn

Wie wil zich niet gezond, vitaal en in balans voelen? Door middel van de simpele, maar effectieve Chi Neng Qi Gong-methode kan men al door het oefenen van vijftien minuten per dag de positieve effecten ervaren. Zelfs ziekten kunnen genezen door het – afhankelijk van aard en duur van de ziekte – intensiever beoefenen van de methode. Chi Neng Qi Gong staat voor het ontwikkelen van je energiereservoir en vitaliteit door middel van Qi Gong-oefeningen. Qi Gong is het werken met levensenergie op dagelijkse basis voor lange tijd. Chi Neng is de gekozen Europese naam voor deze Chinese methode die de innerlijke chi vergroot. In ‘s wereld grootste medicijnloze ziekenhuis in Qinhuangdao (China), waar patienten studenten en artsen leraren zijn, wordt dagelijks intensief getraind met deze methode.
Meer Info

De innerlijke structuur van Tai Chi
Mantak Chia & Juan Li

Taoïstische meesters hebben Tai Chi niet alleen tot een gevechtskunst geperfectioneerd, maar ook tot een manier om ons lichamelijk, energetisch en geestelijk sterker te maken. Tot aan het begin van de vorige eeuw was Tai Chi slechts praktijk voor ingewijden, en ondanks de toegenomen populariteit van Tai Chi in het Westen zijn veel van de onderliggende principes nog onbekend. Dit boek laat zien dat je Tai Chi beter kunt beoefenen als je de innerlijke structuur ervan begrijpt, ongeacht op welk Tai Chiniveau je zit. Het bevat stapvoorstapinstructies om de dertien vormen van Tai Chi Chi Kung te leren beheersen.
Meer Info

Handboek Qigong
Kenneth S. Cohen

De auteur, ‘internationaal erkend qi gong-leermeester’, geeft een gedegen inleiding in de basisprincipes van qi gong (ook geschreven als: chi kung), “een soort acupunctuur zonder naalden”. Hij omschrijft dit traditionele Chinese systeem van oefeningen, meditatie en massage ook als “de kunst en de wetenschap die onze innerlijke energie loutert en ontwikkelt, en ons vaardigheden bijbrengt, die we op de meest uiteenlopende terreinen kunnen toepassen.” Qi of chi is de universele levensenergie, die ieder in zich heeft maar die ook alomtegenwoordig is, en waarmee we beter kunnen leren omgaan. Dit bevordert de gezondheid, brengt lichaam en geest in balans, verruimt het bewustzijn en dient dus ook onze spirituele ontwikkeling en eenwording. Verscheidene bewegings-, ademhalings- en meditatie-oefeningen worden beschreven (zw-w geïllustreerd), de werking ervan uitgelegd en ook vergeleken met westerse visies.
Meer Info

Handboek Tai-Chi Chuan
Wong Kiew Kit

Het Handboek Tai-Chi Chuan geeft een compleet overzicht van deze en alle andere aspecten van deze Chinese gevechtskunst. De basistechnieken, de verschillende stijlen, de achtergronden, de filosofie van Tai-Chi Chuan en de toepassing in het dagelijks leven worden uitgelegd op een manier die zowel de beginner als de gevorderde beoefenaar aanspreekt.
Meer Info