Wil je een afspraak maken?

0654-395100

Find Us on Facebook

Archieven per maand: maart 2012

Stress verminderen

Stress verminderen

Stress is een onvermijdelijk onderdeel van het leven. Je zal nooit in staat zijn om volledig stressvrij te zijn. In feite is dat ook maar goed ook. Of je het gelooft of niet stress is goed voor je. Het zorgt ervoor dat je op een drukke kruising uitkijkt voordat je oversteekt. Ook zorgt stress ervoor dat je maximaal kan presteren. Het is dus onmogelijk en onwenselijk om stress uit je leven te bannen. Wel is het zaak om teveel disstress (negatieve stress) te voorkomen. Het leven is niet bedoeld om geleefd te worden als een Formule 1 Race.

Sommige mensen zeggen dat het leven een rat race is. Als we die houding aannemen, ben je nog steeds een rat. Het leven hoeft helemaal geen rat race te zijn. We kunnen leren stress te verminderen als we leren om het juiste evenwicht tussen inspanning en ontspanning in ons leven te handhaven.

Hoe kunnen we omgaan met stress?

 

Regel # 1 Slaap voldoende

Om effectief om te met stress is het van belang om voldoende te slapen. Hier gaat het vaak mis. Lees meer

Steeds meer burn-out

Burnout

Burn-out in 2011 met elf procent toegenomen.

Dit blijkt uit een telling van dienstverlener 365 gebaseerd op ruim 1 miljoen werknemers. Dit terwijl het totaal aantal verzuimgevallen in 2011 daalde met 8 procent.
In tijden van crisis daalt altijd het verzuim, maar dat geldt dus niet voor de uitval door burn-out.

De negatieve trend van toenemende burn-out zet dus door. De stijging vond met name plaats onder mannen tussen de 26 t/m 35 jaar en vrouwen tussen de 46 t/m 55 en vanaf 56 jaar.
Burn-out komt in het algemeen meer voor bij vrouwen dan mannen en hun aandeel is toegenomen van 53 procent in 2010 naar 56 procent in 2011.
De gemiddelde verzuimduur van een werknemer met burn-out was in 2011 189 dagen. Deze is gedaald ten opzichte van 2010, toen was de gemiddelde verzuimduur nog 196 dagen.

Het is dus zaak dat zowel werkgever als werknemer zich richten op preventieve en duurzame oplossingen in plaats van de symptomen te bestrijden. Lees meer